Tips en Advies

Vervolg: Stoffen

Deze keer gaan we het hebben over de stof katoen. Katoen maakt bijna 40% van al ons textiel. Het meeste katoen komt uit China, de V.S. en India.
  Wat is Katoen nou eigenlijk? Katoen is eigenlijk een product van een plant. Als de rijpe vruchten van een katoenplant open gaan, dan komen de duizenden katoenharen tevoorschijn. Deze haren vorderen de verspreiding van de zaden. Maar deze haren worden vaak niet voor dat doeleind gebruikt, want daar stappen wij in. De haren worden namelijk geplukt door machines, maar heel af en toe worden de haren geplukt met de hand, maar dit is heel intensief werk. Zo“n plukmachine haalt met gemak dagelijks 8 wel 80000 KG pluis in. Een ervaren plukker haalt ook wel een respectabele 200 KG per dag binnen.
  Na de oogst wordt het zaad van het katoenhaar gescheiden. De zaden worden weer uitgestrooid over de velden, of ze worden weer gebruikt voor de productie van mayonaise, margarine of cosmetica. De haren worden verwerkt tot watten of vilt. De langere katoenvezels worden verwerkt in textiel, en de kortere worden verwerkt in papier. Zo wordt toch elk onderdeel gebruikt.
  De verwerking van ruwere draden is echter wat ingewikkelder, letterlijk. De lange draden zitten nog in elkaar, dus ze moeten door de spinnerij. De spinnerij kamt en ontwart de kluwen katoen uit elkaar met een grote machinekam, die deze dan langzaam in garen verwerkt. De draden zijn nu klaar om lappen stof van te weven. Nu worden de lappen gewassen, gebleekt, geverft en kreukelvrij gemaakt.
 Wasvoorschriften:
  - Katoen is een duurzame stof, die niet snel slijt en daarnaast ook makkelijk te wassen is.
  - Wanneer je katoen voor de eerste keer wast kan het kleur afgeven, het kan ook voorkomen dat tijdens de eerste wasbeurt het kledingstuk inkrimpt.
  - Wit katoen kun je ook op 90° wassen, maar het wordt aangeraden om tijdens de eerste wasbeurt niet hoger dan 40° te gaan.

Droogtips:
  - In de droger binnenstebuiten drogen.
  - Als je buiten uw kledingstuk laat drogen, is het aangeraden dat niet in de felle zon te doen maar in de schaduw.

Katoen

Een nieuw onderwerp: Stoffen

Deze keer gaan we het hebben over de stof viscose. Viscose is een stroperige organische vloeistof die wordt gebruikt bij de productie van rayon-garens en cellofaan. Viscose komt uit de natuur. Net als katoen bestaat viscose ook meerendeels uit cellulose, de basisstof van alle plantaardige vezels. Door een speciaal process wordt de cellulose uit hout en planten gewonnen en bereid tot een vloeibare massa.
  Om van de kleine stukjes houtvezels viscose te kunnen maken moeten eerst chemicaliėn zoals koolstofdisulfide worden toegevoegd. Hierdoor ontstaat een houtpulp die in een spinnenret wordt geduwd, een soort van douchekop met heel veel miniscule gaatjes. Uit het spinnenret komen dan allemaal flint dunne draadjes die in een bad met zwavelzuur worden gelegd. Zo krijgen de draden een vaste vorm en vallen ze niet uit elkaar.

Viscose draagt net zo prettig als katoen terwijl de stof zachter en soepeler is en zijdeachtig aanvoelt. Daardoor wordt het ook vaak kunstzijde genoemd. Niet alleen neemt viscose verf goed op, maar viscose ze geeft ook lichte en wasechte kleuren weer. Viscose heeft ook een hoog vochtopnemend vermogen. Dit maakt het geschikt voor het maken van lingerie.

Tips:
- Kijk op het etiket om te zien hoe je het kledingstuk het beste kan wassen.
- Viscose kan haar kleuren afgeven als het nieuw is. Was het daarom apart van je andere wasgoed.
- Om de mooie kleuren te bewaren, is het beter om een wasmiddel zonder bleekmiddel te gebruiken.
- Viscose kan net als linnen krimpen, met name bij de eerste wasbeurt. Stel uw machine daarom op de juiste temperatuur (30°).
- Je kunt het verbleken van kleuren tegengaan door de viscose kleding binnenste buiten te drogen, als je een wasdroger gebruikt.
- Laat de kleding niet in de felle zond drogen.

Viscose heeft een hoog absorptievermogen en is erg plooibaar. Bovendien heeft Viscose goede hygiėnische eigenschappen.
VISCOSE IS EEN DROOM VAN EEN STOF: LUCHTIG, LICHT EN ONGELOOFELIJK ZACHT.

Volgende keer is het thema katoen, tot de volgende keer!

DSCN0798

Mijn winkel

Mijn winkel en webshop bestaan al sinds oktober 2014. Wat op mijn webshop en in mijn winkel verkrijgbaar is, is voor velen nu al bekend. Dat het unieke kleding is, dat is wel duidelijk want dat komt doordat we de eerste winkel in Nederland zijn met de bellissima collectie. Maar niet alleen dat. De kleine aantallen die wij bestellen van 5-7 stuks, en telkens nieuwe modellen binnenbrengen die nog nooit eerder in ons assortiment zijn geweest. Zakelijk, casual of feestelijk. Voor alles kunt u bij ons terecht.

De afgelopen periode was een bijzonder mooie en een leuke ervaring geweest, en ik wou dat delen met jullie. Ik hoop dat ik door mijn ervaringen jullie ook een beetje kan helpen.

Ik zal elke maand een nieuw onderwerp aan deze blog toevoegen. Dan gaan we het elke maand ergens
anders over hebben.

Het eerste onderwerp zal zijn: Kleding vermaken! Dan weer dragen!

Je hebt zeker in je klerenkast kleding die je draagt maar ook kleding die je niet meer draagt. Het is misschien te groot of kapot en je kan het niet meer dragen maar je vindt het wel mooi of je hebt er misschien mooie herinneringen aan.

-Pantalons met uitlopende pijpen kunnen ingenomen worden. 
-Colberts kunnen een mooie nieuwe look krijgen door elleboogstukjes.

Als we iets voor u kunnen doen, dan kunt u bij ons terecht.

DSCN0797[1]

Onderwerp 2: Slecht ter been, geen probleem

Mocht u slecht ter been zijn of om andere redenen niet in staat zijn om naar ons toe te komen, dan bieden wij de mogelijkheid om naar u toe te komen om misschien een kledingstuk aan te passen. (Dat is wel tegen een kleine reiskosten vergoeding.)

Maar dit geldt ook voor mensen die liever thuis hun kleding passen in hun vertrouwde omgeving, of mensen die een gezellige middag of avond willen maken met vrienden en dan (max) 5 vrienden uitnodigen om kleren te passen.

Deze service is ideaal voor mensen die niet al te makkelijk uit huis kunnen of mensen die liever in hun vertrouwde omgeving kleding passen.